Forum Zero
ForumZero

1941 Lider arasından Atatürk Seçildi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zero

  • Administrator
  • *
    • İleti: 1.757
    • Rep: 3153
    • Cinsiyet:Bay
    • Profili Görüntüle
1941 Lider arasından Atatürk Seçildi

20.Yüzyılda 199 ülkede Devlet Başkanlığı yapmış 1941 lider arasından seçilen ve insanlık tarihinde iz bırakmış 377 lider üzerinde yapılan 18-yıllık bilimsel bir araştırma neticesi, 2002 yılında basılan İngilizce “Dağın Kralı: Siyasi Liderliğin Nitelikleri” adlı 475 sayfalık bir kitapta anlatılmıştır.

 

Not: Bu haber maalesef ancak yeni elime ulaştı. Türk Basınında ise henüz yayınlanmadı. Sizinle Paylaşmak istedik.

 

 

 

Kitabın yazarı Amerika Birleşik Devletlerindeki Kentucky Üniversitesi Psikiyatri  Profesörü Arnold M.Ludwig, evvelce yazdığı on kitabı için Hofheimer sıra dışı araştırmalar mükafatını almıştır.

 

Profesör Ludwig kitabın neticelerini, davet üzerine Amerikan Kongresi televizyonu olan C-Span televizyonunda 15 Eylül 2002 tarihinde detaylı olarak dinleyicilere anlatmıştır. Konuşmanın tam metni Internet ile bulunabilir.

 

377 Devlet Başkanı arasından, Çin Devlet Bakanı Mao Zedung ve ABD Devlet Başkanı Franklin D. Roosevelt zirveye en yakın “Siyasi Liderlik” gösterisi olan 30 puanı almıştır.

 

Batı ülkelerinin beş Yüz yılda yapabildikleri, insanlığın en büyük beş gelişmesi olan Rönesans, Dinsel Reform, demokrasi, Laik Eğitim ve Sanayi Devrimini, 1923-1938 yılları arasında sadece on beş yılda yapan ve en yüksek “Siyasi Liderlik” gösterisi olarak 31 puan alan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı, ATATÜRK 20.YÜZYILIN EN BÜYÜK LİDERİ seçilmiş ve böylece “Yurtta barış dünyada barış”, “Hayatta en hakiki mürşit bilimdir” ve “Övün, çalış, güven” gibi vecizeler ile Atatürk Siyasi Felsefesi  insanlığın savaşlardan kurtulup ilerlemesi ve refah içinde yaşaması için yegane evrensel siyasi felsefe olarak gelişmeye başlamıştır.  

 

Liderlik üzerinde İngilizce yazılmış bu kıymetli kitabın[1] bir orijinal nüshası,  Harp Akademileri Merkez Kütüphanesi’nde 12 Nisan 2007 tarihinden itibaren bulunmaktadır. Arzu edilirse, hayırsever vatandaşlar tarafından yapılabilecek bağışlarla, kitabın diğer orijinal nüshaları veya Türkçe tercümeleri temin edilip üniversitelerimize; Devlet, şirket ve sivil toplum kuruluşlarımıza ve gençlerimize dağıtılabilir. Bu hususta gerekli bilgi Atatürkçü Düşünce Derneği Şişli Şubesi’nden alınabilir (0212 231 6679).
ForumZero♥♥♥